ÜRÜNLER

Page Layout

Sarı Mercimek

Sarı Mercimek

Sarı Mercimek

Sarı Mercimek, İzmir, Aydın başta olmak üzere Ege bölgemizde ekimi yapılan ve tercih edilen bir mercimektir. Ankara, Yozgat bölgesinde yeşilmercimekten (patostan geçirilerek ve kabuğu soyularak) elde edilen sarı mercimek, tercih edilmez fakat satışı yapılmaktadır. Sarı mercimek iyi kurutulmuş, kabuklarından tamamen ayrılmış olmalıdır. Kabuk kırıntıları içermemeli, kanarya sarısı renginde olmalıdır. Rutubet miktarı % 14.5´i, yabancı ot ve tohum miktarı % 1´i, küflenmiş, çürümüş, cücüklenmiş, bozuk tane oranı % 1´i, kırık tane miktarı % 3´ü geçmemelidir. Sarı mercimeğiniçerisinde fiğ gibi diğer çeşit taneler % 5´i geçmemelidir. Depo ve mağaza raflarında güneş ışığı almayan yerde sergilenmelidir.